top of page

Hogyan segítenek az acupiercingek?

A piercingek az akupunktúra elvén fejtik ki hatásukat. Az akupunktúrás pontot lézerkimérő segítségével lokalizáljuk, és a piercing behelyezése által stimuláljuk, ami az idegrendszeren keresztül hat a szervezetre.

daith.webp

Fülakupunktúra:
A fülakupunktúra (aurikuláris akupunktúra) egy speciális módszeres akupunktúra. A Hagyományos Kínai
Orvoslás szerint a fül nemcsak hallásra szolgál, hanem szorosan kapcsolódik az emberi testnek különböző szervrendszereihez. Azt lehet mondani, hogy a fül a test mikro rendszere, amely rajta tükrözi a szerveket és azok működését. Ezért a fülakupunktúra célja a test működésének szabályozása a fül megfelelő pontjainak stimulálásával.

 

Az akupunktúra egy, a hagyományos kínai orvoslásból ismert komplex hatású gyógymód, mely tulajdonképpen az egész szervezet élettani egyensúlyát állítja vissza.


A kínai orvoslás kimondja, hogy testünket energia-csatornák (meridiánok) hálózzák be. Alapelvei szerint a betegségeket a „csi" (életenergia) nem megfelelő áramlása okozza a test energia-csatornáiban (meridiánokban). Az energiaáramlást akadályozó blokk az adott szerv, testrész, illetve az egész szervezet egyensúlyi állapotának felborulását eredményezi. Akupunktúrás kezelés során a meridiánok mentén elhelyezkedő akupunktúrás pontokat, illetve trigger pontokat (izmokban létrejövő csomók, feszültségpontok) stimuláljuk speciálisan erre a célra kiképzett tűkkel. A kezeléssel feloldhatók az energetikai blokkok, ezáltal a „csi" áramlása megindul a problémás szervben, testrészben, és helyreáll az egyensúlyi állapot.


Akupunktúra segítségével különböző mélységű szövetek (bőr, izom, idegdúcok, idegek) stimulációja érhető el. Eredményképpen sokszor már a kezelés alatt csillapodik/megszűnik a meglévő mozgásszervi
fájdalom intenzitása. A gyors hatás itt az idegpályák összekötöttségén és stimulációs pontok közötti összefüggésen múlik.

Milyen problémák esetén alkalmazható akupunktúra?


Az akupunktúrás módszert leggyakrabban a fájdalomcsillapítás területén használják kiegészítő kezelésként. Emellett számos betegség megelőzésére, gyógyítására, valamint gyulladáscsökkentésre is
alkalmazható. A WHO (Egészségügyi Világszervezet) elismeri az akupunktúra módszerét számos egészségügyi probléma kezelésben. A piercingek behelyezése nem orovosi beavatkozás és nem minősül gyógyhatású szolgáltatásnak,gyógymódnak. Tudományosan nem alátámasztott gyógymód.

bottom of page