top of page

Slim piercing

A slim/étvágycsökkentő piercing az akupunktúra elve alapján működik, és az étvágycsökkentés mellett számos pozitív hatása ismert. Ezt a közérzetjavító testékszert a fülkagyló előtti kis porcba, azaz tragusba helyezik. Ennek a pontnak a folyamatos nyomása is hatást gyakorol a gyomorra, és a behelyezett piercing ezt tartja fenn hosszú távon.

Hogyan képes segíteni a slim piercing a testsúly csökkentésében?

A slim/étvágycsökkentő piercingnek már a neve is árulkodó. Amellett, hogy csökkentheti az étvágyat, az „unalom evés” és a falási rohamok leküzdésében is segíthet. Az akupunktúrás pont állandó ingerlésének hatására csökkenhet a cukor és a fast foodok (gyorsételek) utáni sóvárgás és függőség is. Ezáltal pedig idővel jobban kívánhatod majd az egészséges ételeket. Az akupunktúrás pont folyamatos ingerlésével helyreállhat a hormonszabályozás, és javulhat az emésztőrendszer működése. Alapvetően tehát sok területet érint ez az egyetlen piercing, amelyet akár a tragus folyamatos nyomásával is megtapasztalhatsz. Mindemellett a slim piercing akár az anyagcserét is fokozhatja!

 

Kiknek ajánlott :
akik számára más fogyási módszerek nem jöhetnek szóba az esetleges mellékhatások miatt (pl.
gyógyszeres kezelés, táplálékkiegészítők használata). Akik olyan betegségekben szenvednek, amelyek akadályozzák a fogyást (pajzsmirigy problémák, cukorbetegség, inzulinrezisztencia stb.) Akik éppen a posztmenopauza szakaszában vannak, illetve a szülés utáni időszakban.

​Azért azt is kell tudni , ez nem azt jelenti, hogy agyba - főbe ehetjük a szénhidrátot és várjuk akkor a csodát:-)

 

Mikor nem hatásos a slim piercing?

 

A slim/étvágycsökkentő piercing, ugyanúgy mint a Shenmen- és Migrén piercing, az esetek 85-90%-ában működik. Napi szinten szúrok slim piercingeket és rengeteg pozitív visszajelzés érkezik a vendégeimtől, hogy mennyire visszaesett az étvágyuk, csökkent a falási rohamuk így sokkal könnyebben tudják tartani a diétát, ami miatt eredményesen fogynak.

​Mivel azonban minden szervezet más, ezért nincsen 100%-os garancia a hatásra, mint ahogy egy mezei algopiryn sem fogja kiváltani ugyanazt a hatást mindenkinél.

​Megfigyelhető továbbá az a jelenség is, hogy bizonyos egyéneknél sok esetben nem elég csak a slim/étvágycsökkentő piercing, szükség lehet Shenmen piercingre is, amely segíthet a stresszel való megküzdésben, ezáltal csökkenhet az ebből adódó falási rohamok száma.Fontos megjegyezni, hogy az akupunktúra sem működik mindenkinél (ahogyan más kezeléseknél is előfordulhat), ez azonban az esetek igen kis százalékát teszi ki.

Egy 2007-ben publikált kutatásban a vizsgált alanyok tragusára egy speciális, nyomásos tűt helyeztek fel, ezáltal állandó ingert adva a vagus idegnek. A megfigyelések alapján elmondható, hogy a tragus hosszan tartó ingerlése következtében a gyomor perisztaltikájának ideje megnyúlt, ezáltal járult hozzá a testsúly és az étvágy csökkenéséhez.

 

A kutatást itt tudod elolvasni: https://www.liebertpub.com/doi/10.1089/acm.1998.4.399?url_ver=Z39.88-2003&rfr_id=ori%3Arid%3Acrossref.org&rfr_dat=cr_pub++0pubmed

Az ausztráliai Adelaide-i Egyetem végzett kutatásban 60 elhízott egyént vizsgáltak, akiket két csoportra osztottak. Az egyik csoport tagjai akupunktúrás kezelésben részesültek, míg a másik a kontrollcsoportot képezte. A kezelés a Shenmen és a gyomorpontok egyidejű stimulálásából állt. Az eredmények azt mutatták, hogy az akupunktúrás csoport tagjainál jelentős mértékben csökkent az étvágy, és ez által a fogyás is kimutatható volt. A kutatók összegezték a vizsgálatot, amely alapján elmondható, hogy az akupunktúra stimulálja a vagus ideg aurikuláris ágát, ezáltal emeli a szerotoninszintet, amely növeli a gyomor simaizomzatának tónusát, és elnyomja az étvágyat.

A kutatást itt tudod elolvasni: https://health.howstuffworks.com/medicine/modern-treatments/ear-staple.htm

bottom of page